€ 750.000,00
Kosten Koper

  • Bericht bijgewerkt : 2022-12-20 15:24:41
  • Aantal slaapkamers: 6
  • Aantal badkamers: 1
  • Aantal verdiepingen: 3
  • Woonoppervlakte: 178 m²
  • Perceelopp. in m²: 239 m²
  • Bouwjaar: 1924
  • Status:
  • Soort:

Omschrijving

Een karaktervol jaren dertig STADSHERENHUIS, onder architectuur gerenoveerd met behoud van authentieke elementen, en op tal van punten kunst(zinnige) elementen ingebracht, waaronder kunst van beeldend kunstenaars Cor Heintjes en Mirjam Hagoort.

Via de begane grond kom je binnen in de stijl van de jaren dertig. Op de 1e verdieping passeer je een mengeling van traditionele elementen en onder architectuur gemoderniseerde delen. En via de open trap naar de 2e verdieping loop je de 21ste eeuw binnen, waar onder architectuur een complete verdieping is gerealiseerd: ofwel een prachtige woning waarin de jaren dertig in de 21ste eeuw organisch samenkomen!

Deze woning is gelegen in de binnenstad, op loopafstand van het gezellige bruisende centrum van Groningen, tegenover het UMCG en academische huisartsenpraktijk, met vanuit de achtertuin vrij uitzicht op de Martinitoren en Forum. Op 100 meter afstand is er een parkeergarage met mogelijkheid tot abonnement parkeervoorziening. Voor gasten is in de wijk een bezoekersvergunning aan te vragen.

Er zijn tal van mogelijkheden in de buurt tot culturele activiteiten: de Stadsschouwburg, het cultuurcentrum Ebbingekwartier, NITE, Het Paleis e.a.

De afgelopen jaren zijn de bushaltes in de buurt samengebracht op Oostersingel en Bloemsingel. De drukste haltes zitten aan de Bloemsingel waardoor het aan de Oostersingel rustig is. Met de bus kunt u naar het hoofdstation en alle windrichtingen in én buiten de stad! Voor de deur is daardoor een plein gerealiseerd dat de komende jaren verder wordt getransformeerd in een levendig en groen stadsplein.

Kortom: een toplocatie met alle voorzieningen letterlijk om de hoek!

We laten de eigenaar ook aan het woord:
“In 1992 vielen we voor de goed geconserveerde jaren-30 stijl van het huis: mooie vestibule met facetgeslepen glas, terrazzo vloeren van vestibule en gang, intacte kamer-en-suite en op diverse plekken glas-in-lood ramen. Alles met mooi gedetailleerd houtwerk op een Groningse manier: terughoudend stijlvol.
Het huis was in de loop der jaren niet ingrijpend verbouwd, alleen de benedenverdieping hebben de vorige eigenaren met respect voor het origineel gemoderniseerd.
Keuken, eerste verdieping en plat dak waren aan groot onderhoud toe wat ons de mogelijkheid bood daar ons eigen stempel op te drukken. Dat hebben we gedaan door meerdere verbouwingen en door een nieuwe verdieping te realiseren. Daarbij hebben we volgens mij succesvol de kwaliteit van de oorspronkelijke woning gerespecteerd en versterkt. De afgelopen jaren voelde het hier als wonen in een stadspaleis!”

Greep van renovaties in de loop van de jaren:
Herstel stucwerk (2021), dubbel glas woonkamer achter, bestaand glas in lood binnen dubbel glas geplaatst (2021), vervangen onderdorpels achterzijde en herstel kozijnstijlen (2021), aanleggen drie-fasen elektrische hoofdaansluiting en groepenkast, inductiekookplaat (2021), nieuwe ondervloeren en marmoleum voor- en achterkamer eerste verdieping (2020), dubbel glas voorzijde (2017), buitenschilderwerk incl. zes jaar garantie (2017), plaatsing zonnepanelen (2013), vervangen boei-delen voorzijde (2011), 2e verdieping gebouwd (2010) cv-ketel vernieuwd (2010), zonnecollector en -boiler geplaatst, meterkast vernieuwd (2010), vloerisolatie (2003), keuken vernieuwd, doorgeefkast naar achterkamer, parket en dubbel glas (1999), schuur (1999), dubbel glas eerste verdieping achterzijde (1997), verbouwing eerste verdieping (1995).

Indeling

Begane grond:
Vestibule, hal, meterkast, bergruimte onder trap, toilet, kelder. Vestibule en hal heeft een terrazzovloer. De kelder op stahoogte heeft veel bergruimte, plek voor vrieskast.
De woonkamer aan de voorzijde ter grootte van ongeveer 22 m2 heeft een haard met zwart marmeren art-deco schouw en 2 inbouwkasten. Toegang naar de woonkamer aan de achterzijde gaat via originele en suitedeuren.
De woonkamer aan de achterzijde heeft een grootte van ongeveer 21 m2 en heeft een moderne doorgeefkast naar de keuken en is tuingericht. De doorgeefkast is bekleed met kunstwerk.
De keuken is met schuifdeur geheel af te sluiten en is voorzien van afwasmachine, combimagnetron, koelkast, inductiekookplaat en inbouwverlichting. Via de keuken en de woonkamer achterzijde toegang naar de achtertuin.
Het geheel is een comfortabele prettige leefruimte met op de grond een eikenhouten visgraatparket met zwarte bies langs de rand.
De achtertuin is fraai aangelegd en gelegen op het zuidwesten (ruim 41 m2) en komt via een achterom uit op een mandelige gang. Achter in de tuin een berging over de volle breedte van de tuin met in het midden een open stuk.

Eerste verdieping:
Via een lichte overloop zijn 4 slaapkamers te bereiken waarvan 1 kamer in gebruik is als hobbykamer en 1 als kledingkamer met kasten. Beide grote kamers hebben ingebouwde boekenkasten. Verder op deze verdieping het 2e toilet, modern badkamer met blauw cementdekvloer en een wasruimte. De slaapkamers zijn via deuren verbonden aan de badkamer. De badkamer is voorzien van bad en 2 losse wastafels. In het plafond is een bijzondere lichtkoepel verwerkt. Op deze verdieping op de vloer grotendeels marmoleum.

Tweede verdieping:
Hier zijn de overige 2 slaapkamers over de volle breedte van het pand te vinden waarvan de voorkamer op dit moment in gebruik is als kantoor. Verder een badkamer met douche met op de vloer een witte gietvloer en glas. Door het glas op de vloer van deze badkamer heeft de badkamer op de 1e verdieping veel lichtinval. Op deze verdieping vindt u ook een installatieruimte met cv-installatie. Aan de achterzijde heeft de slaapkamer een vouwwand over de volle breedte die toegang geeft tot een loggia waar het heerlijk toeven is en u lang kunt genieten van de zon. Op deze verdieping een marmoleum vloer.

Bijzonderheden:

• Diverse renovaties met behoud authentieke elementen en moderne ingrepen
• Tuin op zuidwesten met berging en achterom
• Glas in lood ramen
• Haard met schouw
• Doorgeefluik woonkamer keuken
• Loggia
• Aanvaarding in overleg

Kenmerken

Kenmerken:
  • Herenhuis